Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Canvis en la factura de la llum a Energía XXI

Una nova norma canvia els peatges o tarifes d'accés a l'electricitat. T'expliquem com repercutirà en la teva factura de la llum d'Energía XXI el 2021.

En què consisteixen aquests canvis?

Les tarifes d'accés o peatges sempre han format part de la factura de la llum. Actualment poden suposar més del 40 % del que acabes pagant en la factura. És un concepte que està regulat pel govern.

Fins ara els peatges tenien un únic preu per a l'energia consumida, independentment de l'hora del dia, llevat que tinguessis contractada una tarifa d'accés amb discriminació horària (amb dues o tres franges horàries).

En la potència contractada, els peatges tenien el mateix preu per a totes les hores del dia, independentment de si era punta o vall.

Amb la nova normativa: els peatges i càrrecs regulats tindran dues franges horàries amb un preu diferent per a la potència i tres franges horàries per al consum.

Els canvis en els peatges són deguts a un intent de fomentar l'eficiència energètica. En concret, apunten en les direccions següents:

  • Es penalitzen les potències altes i els consums en hores punta.
  • Es fomenten els consums en hores vall.

Què significa el fet de poder contractar dues potències diferents?

La potència contractada es mesura en kW i és la potència màxima d'electricitat de què pots disposar en el mateix moment. En termes quotidians, és el nombre màxim d'aparells que pots tenir funcionant alhora.

Fins ara la norma només permetia tenir una única potència. Per això, cada usuari estava obligat a contractar una potència que cobrís les seves necessitats màximes, encara que estiguessin concentrades en una franja horària molt concreta. 

Amb la nova regulació, pots tenir una potència més alta i una de més baixa segons les teves necessitats i perfil de consum.

Canviarà la teva tarifa de llum d'Energía XXI el 2021?

Des que es va anunciar aquest canvi obligatori, Energía XXI ha estat treballant per adaptar totes les tarifes a aquests canvis provocats per la nova regulació.

En l'energia que consumeixes: adaptarem les condicions actuals a aquests canvis regulats, buscant sempre la millor opció per al teu perfil de consum. Ens adaptem a tu.

En la potència que tens contractada: per defecte es mantindrà la mateixa potència contractada per a totes les hores, però podràs triar tenir dues potències diferents, una de més diürna i una altra de pensada per a les nits i els caps de setmana.

Pagaràs més o menys en la factura de la llum d'Energía XXI?

Com que aquests costos regulats pel govern estan orientats a incentivar un consum d'energia més adequat, la resposta a aquesta pregunta dependrà de l'eficiència que aconsegueixis en el consum d'energia.

Aquesta reforma pot encarir o abaratir la factura segons el perfil de consum i l'optimització de potència.

Per això, a partir d'ara, el que necessites és una tarifa que s'adapti al teu estil de vida i una potència optimitzada.

A Energía XXI et facilitem totes dues coses perquè el 2021 experimentis millores en la factura de la llum.

En qualsevol cas, si tens cap dubte te'l resoldrem a través dels canals d'Atenció al Client: