Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
 • CAT
 • EN
 • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Com enviar lectures de llum i gas

Si creus que la teva factura de llum o gas no reflecteix el teu consum real, t'expliquem els passos que cal seguir perquè ens puguis enviar la lectura del teu comptador.

-->

Com funcionen els comptadors?

Els comptadors de la llum a Espanya són intel·ligents: envien tota la informació necessària de manera telemàtica a la distribuïdora. Per tant, és fàcil saber quants kWh de llum consumeix una llar cada hora del dia, de manera que no hi ha problemes per aplicar el preu real del kWh a les hores corresponents.

Els comptadors del gas, a diferència dels comptadors de la llum, no són digitals i, per tant, no tenen la possibilitat d'enviar dades a distància. Els tècnics de cada distribuïdora són els responsables de passar a llegir el comptador per poder emetre la factura de cada client.

Si per alguna raó el tècnic no ha pogut accedir al teu comptador, poden passar dues coses:

 • Que les factures es demorin i t'arribi una sola factura amb tots els mesos a pagar acumulats.
 • Que t'emetin una factura estimada perquè no es demorin els pagaments durant mesos.

Què són les factures estimades?

Es calculen a partir del teu historial de consum. De vegades, aquest tipus de factures "a ull" poden fer que el consum d'una llar es dispari o, al revés, que caigui notablement. Aquests errors es corregeixen a mitjà termini. Això vol dir que quan el tècnic aconsegueixi accedir al comptador, la factura real ajustarà aquest desequilibri: si has pagat de més, se't descomptarà de la factura i si has pagat de menys, se sumarà a l'import.

Per tal d'evitar aquests desajustos i no rebre factures estimades, pots enviar la lectura del comptador personalment.

Com puc comunicar una lectura?

A continuació t'expliquem els passos a seguir perquè puguis notificar, de manera senzilla, les teves lectures del gas des de l'Àrea Client i la nostra app.

És important que enviïs la lectura abans que es compleixi el teu cicle de facturació, o altrament no podrem utilitzar-la.

Si la distribuïdora aconsegueix llegir el comptador en la data prevista, la lectura aportada pel client es desestimarà.

Quins són els passos que cal seguir si ja t'ha arribat la factura i vols corregir la lectura?

Des del web

 • 1. Accedeix al comptador.

  Hauràs d'accedir al comptador per veure la lectura i fer-hi una foto.

 • 2. Entra a l'Àrea Client.

  Posteriorment, ves a l'apartat Contractes de l'Àrea Client. Al costat de l'adreça de subministrament trobaràs un indicador que et redirigirà al directori de distribuïdores, en el qual podràs consultar la web o trucar al telèfon de la teva distribuïdora de gas corresponent.

 • 3. On puc veure quina és la meva distribuïdora?

  Si necessites consultar la teva distribuïdora, ho pots fer a la segona pàgina de la factura, a l'apartat Dades de contacte.

També ho pots fer des de l'app

 • 1. Accedeix al comptador

  Un cop hagis accedit al comptador i fet una foto a la lectura, entra a l'aplicació.

 • 2. Ves a l'apartat Lectures

  Dins de l'app, desplega el Menú i fes clic a l'apartat Lectures.

 • 3. Consulta la teva distribuïdora

  Se't redirigirà a un directori de distribuïdores, en el qual podràs consultar la web o trucar al telèfon de la distribuïdora de gas corresponent. A les teves factures també pots consultar quina distribuïdora tens.

Quins són els passos que cal seguir si ja t'ha arribat la factura i vols corregir la lectura?

Si t'ha arribat una factura i no estàs d'acord amb la lectura sobre la qual s'ha calculat, el nostre consell és que esperis a les pròximes factures.

Quan la lectura s'actualitzi, les noves factures reflectiran la correcció i, si se t'ha cobrat de més, se't cobrarà de menys per compensar. Tot quedarà arranjat sense necessitat de fer res. És el més pràctic.

Si malgrat tot decideixes reclamar, has de tenir en compte que per obrir una reclamació cal complir aquest requisit:

 • Si les factures t'arriben cada mes: que hagis rebut com a mínim tres factures amb lectura estimada en lloc de real.
 • Si les factures t'arriben una vegada cada dos mesos: que hagis rebut com a mínim dues factures amb lectura estimada en lloc de real.

Si no es compleix aquest requisit, i d'acord amb la regulació (Disposició 18275 del BOE núm. 305 del 2019), la companyia distribuïdora no atendrà la reclamació, ja que poden ser fallades puntuals en la comunicació que es regularitzaran en el següent cicle de facturació.

Pots reclamar des de l'Àrea Privada d'Energía XXI.