Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

El límit del gas i la factura de la llum en el mercat regulat

Una nova mesura estableix un límit per al preu del gas destinat a generar electricitat a Espanya i Portugal. T'expliquem com afectarà la teva factura de la llum d'Energía XXI.

-->

El límit del gas és una mesura que pretén contenir la creixent pujada de preus de l'energia. Ha estat aprovada pel Govern mitjançant Reial decret-llei i estableix un límit al preu del gas que s'utilitza en la generació d'electricitat.

És una mesura urgent i temporal, que s'aplica des del 15 de juny del 2022 i està previst que finalitzi el 31 de maig del 2023.

Limitar el gas té un cost

Limitar el preu del gas utilitzat al nostre país per produir electricitat, com hem comentat, té l'objectiu d'abaixar el preu de la llum, però no es pot evitar pagar el preu real del gas en el mercat.

S'ha determinat que aquesta diferència entre el preu real i el "límit" imposat sigui finançada per tots els consumidors en les factures de la llum.

Com afecta el límit del gas la factura de la llum d'Energía XXI?

El primer que has de saber és que aquesta mesura pretén contenir el preu del gas que s'utilitza per a la generació d'electricitat. És independent i no afecta el consum de gas del teu habitatge.

Sobre la factura de la llum en PVPC, el sobrecost addicional per finançar el diferencial entre el límit i el preu real el tens incorporat dins del preu del quilowatt que pagues pel consum.

Aquest preu, tal com indica la normativa, no està diferenciat, però igual que el mateix preu de la llum és molt volàtil i fluctua cada hora del dia.

Pots veure aquest preu horari pots visitar el lloc web de l'OMIE, l'organisme encarregat d'operar el mercat i que publica diàriament tota la informació pel que fa a aquesta qüestió.

On apareix en la factura de la llum aquest sobrecost del límit del gas?

No el trobaràs diferenciat, sinó inclòs dins de "Costos de l'energia".