Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

El límit al preu del gas en el mercat regulat

Una nova mesura estableix un límit per al preu del gas destinat a generar electricitat a Espanya i Portugal. T'expliquem com afectarà la teva factura de la llum d'Energía XXI.

La mesura pretén abaratir el preu de l'electricitat en el mercat majorista, ha estat aprovada pel Govern mitjançant Reial decret-llei i estableix un límit al preu del gas que s'utilitza en la generació d'electricitat. És una mesura urgent i temporal, que s'aplica des del 15 de juny del 2022 i es prolongarà fins que es decideixi interrompre-la (com a màxim, el 31 de maig del 2023).

Com afectarà aquest límit al preu del gas en la factura de la llum d'Energía XXI?

Aquesta mesura es començarà a incorporar en el preu de l'energia a partir del 15 de juny del 2022. Per als consums a partir d'aquesta data, el terme de "Costos de l'energia" de les factures, que seguirà sent variable hora a hora, incorporarà tant l'impacte que es produeixi en el preu de l'electricitat en el mercat com el cost corresponent al finançament d'aquesta mesura.

On apareix en la factura de la llum aquest sobrecost del límit del gas?

El sobrecost del gas apareix dins del terme d'energia "Costos de l'energia". No es veurà reflectit com una línia addicional en la factura, sinó que s'incorpora directament en el preu de l'energia.