Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
 • CAT
 • EN
 • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Com es pot canviar el titular d'un contracte?

Canviar el titular d'un contracte de llum o gas és un tràmit ràpid i senzill, a més de ser totalment gratuït.

-->

Per canviar el titular d'un contracte hi ha dues possibilitats:

 • Fer un traspàs, és a dir, canviar tant el titular com la tarifa.
 • Fer una subrogació, és a dir, canviar el titular però mantenint la tarifa.

En tots dos casos, serà el nou titular qui haurà de signar un contracte per fer el canvi, ja sigui de traspàs o de subrogació.

Què cal saber per canviar el titular d'un contracte?

Si tens previst canviar de domicili o de local de feina, és important que el contracte de llum o gas estigui a nom de la persona que consumirà l'energia.

Els passos que cal seguir són senzills:

 • 1. El canvi l'ha de demanar el nou titular, ja que serà el responsable de les factures.
 • 2. La primera factura que t'arribi estarà calculada per prorrateig, és a dir, pagaràs només els dies que et corresponguin. Per tant, pots fer el canvi en qualsevol moment.
 • 3. El canvi de titularitat és un tràmit gratuït. En alguns casos, però, és possible que la teva distribuïdora decideixi enviar un tècnic per revisar la instal·lació. També es pot donar el cas que el teu butlletí energètic estigui antiquat. Aleshores caldrà que n'aportis un d'actualitzat.

Aquest canvi es fa sempre que l'habitatge o local ja tingui subministrament elèctric o de gas previ. En canvi, si el servei està donat de baixa, l'hauràs de donar d'alta. A diferència del canvi de titularitat, donar-se d'alta no és un tràmit gratuït, per la qual cosa és aconsellable no donar-se de baixa si l'habitatge o el local no han d'estar buits durant una temporada llarga.

Quan cal fer un canvi de titular?

És important que el titular es correspongui amb la persona que consumeix l'energia, ja que serà el responsable de les factures i els diferents tràmits que s'hagin de fer, a més dels impagaments que es puguin produir.

Els motius més habituals per fer aquest tràmit són:

 • Canvi de titular per lloguer o compravenda d'un immoble.
 • Canvi de titular per defunció.
 • Canvi de titular per divorci.

Canvi de titular per lloguer o compravenda d'un immoble

El canvi de titular per lloguer d'un habitatge és un tràmit molt recomanat, i és obligatori si és per compravenda d'un immoble. La situació correcta és que el titular del contracte sigui l'usuari efectiu de l'energia, qui la consumeix, independentment de si és el propietari de l'immoble o està de lloguer. El nou llogater o propietari s'haurà de posar en contacte amb la companyia i haurà d'aportar el contracte de lloguer o l'escriptura de la casa si és necessari.

Canvi de titular per defunció

En aquest cas, parlem de la subrogació d'un contracte, és a dir, quan es canvia el titular però es manté la tarifa. Ara bé, sempre tindrem l'opció de fer un traspàs: canviar el titular i la tarifa.

D'aquesta manera, el nou titular assumeix els drets i les obligacions de l'antic. Per fer aquest canvi es demanarà un certificat de defunció.

Canvi de titular per divorci

Si una parella se separa i el titular dels subministraments abandona la residència, la persona que continuï vivint al domicili s'haurà de responsabilitzar dels subministraments fent un canvi de titular.

Com es pot canviar el titular del contracte de la llum o del gas

Per canviar el titular del contracte, hauràs de trucar al nostre número de telèfon gratuït (800 76 03 33) i aportar la informació següent:

 • Dades del nou titular del contracte: nom, cognoms, DNI i telèfon.
 • Dades de l'antic titular del contracte: nom, cognoms i DNI.
 • CUPS (codi universal del punt de subministrament) o adreça completa.
 • Còpia de l'escriptura de la casa o del contracte de lloguer (quan sigui necessari).
 • Número de domiciliació bancària.

Com es poden consultar i modificar les dades del titular

Pots consultar les dades del titular i fer altres canvis (canviar el número de telèfon, modificar l'adreça de correu electrònic, etc.) a través de l'Àrea Client. A continuació, et detallem els passos que cal seguir.

1. Inicia la sessió a la teva Àrea Client:

2.Ves a l'apartat "El meu perfil".

3. A "Dades de titular" podràs modificar el número de telèfon i l'idioma.

4. A l'apartat "Dades de contacte" podràs modificar l'adreça de contacte i les dades postals.

5. A "Comptes bancaris i domiciliacions" podràs afegir o descartar comptes bancaris i modificar les dades domiciliàries.

6. Podràs comprovar si les dades s'han actualitzat correctament a l'apartat "Els meus contractes". El canvi de titular es fa efectiu aproximadament 7 dies després de l'inici del tràmit.