Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Nou servei de Videoatenció per a Clients d'Energía XXI

Des d’Energía XXI, seguim buscant noves formes de connectar amb tu per fer més fàcil la teva experiència amb nosaltres, i poder-te atendre davant de qualsevol qüestió, dubte o pregunta que ens hagis de fer. Per això hem posat en funcionament un nou servei de videoatenció en algunes oficines i punts de servei Energía XXI.

Nou servei de Videoatenció per a Clients d'Energía XXI

Des d’Energía XXI, seguim buscant noves formes de connectar amb tu per fer més fàcil la teva experiència amb nosaltres, i poder-te atendre davant de qualsevol qüestió, dubte o pregunta que ens hagis de fer.

Per això hem posat en funcionament un nou servei de videoatenció en algunes oficines i punts de servei Energía XXI.

Què és el servei de Videoatenció?

És una nova iniciativa d'Energía XXI per ajudar-te a través d'una videotrucada amb un dels nostres companys del punt de servei. Consisteix en una videotrucada en la qual podràs resoldre qualsevol dubte o gestió directament amb l'ajuda d'una persona que està a la teva disposició. És a dir, és com si fossis a la botiga, però sense moure't de casa.

Com funciona el servei de Videoatenció?

El servei de Videoatenció és simple i senzill per a tu. Després de sol·licitar la teva cita en vídeo, t'enviarem un enllaç en el qual hauràs de fer clic, amb la data i l'hora que has triat per tenir la teva videotrucada.

Quan arribi el dia i l'hora que vas triar, l'agent es connectarà i el tindràs a la teva total disposició per al que necessitis durant la cita.

Com sé si el meu punt d'atenció té Videoatenció?

És molt senzill: A la nostra pàgina d'oficines i punts de servei pots veure-ho fàcilment.

L'oficina apareixerà amb el logo d'oficina amb Videoatenció. Pots filtrar les oficines seleccionant el filtre "Videoatenció" i apareixeran al mapa les oficines que disposen d'aquesta opció.

Què he de fer per sol·licitar cita?

Només has de fer clic a "CITA PRÈVIA" i el sistema et demanarà que triïs l'opció que més t'interessi, entre cita prèvia i videoatenció.

Un cop seleccionada, segueix els passos i tria el teu horari i dia.

Rebràs un enllaç amb la sala en la qual rebràs la teva assistència. Quan arribi el dia i l'hora que vas triar, fes clic a l'enllaç i estarem esperant-te.

Com sé quines oficines tenen videoatenció?

Al final d'aquesta pàgina podràs trobar totes les Oficines Energía XXI i PDS que disposen de servei de videoatenció a la teva zona.