Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
 • CAT
 • EN
 • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Com renovar el bo social amb Energia XXI

La renovació del Bo Social és automàtica.

Què és el Bo Social?

El Bo Social d'electricitat és una ajuda per a persones que, havent-la sol·licitat, compleixin els requisits de la normativa. En funció del seu grau de vulnerabilitat, se'ls aplica un descompte o un altre en la factura.

Quins són els requisits per sol·licitar-lo?

 • Tenir contractat el preu voluntari per al petit consumidor (PVPC) a l'habitatge habitual, amb una potència contractada inferior o igual a 10 quilowatts.
 • Complir els requisits personals, familiars i de renda establerts.

Pots trobar més informació sobre els requisits del Bo Social aquí.

Quan cal renovar el Bo Social?

La renovació es produeix cada dos anys d'aplicació, llevat que siguis família nombrosa, cas en què la renovació es fa quan caduca el títol de família nombrosa.

Energía XXI et comunicarà en cadascuna de les factures la data de caducitat del Bo Social perquè estiguis al cas de quan cal renovar-lo. A més, sempre podràs consultar l’estat de la teva sol·licitud.

El 31 de març va entrar en vigor el Reial decret llei 6/2022, que modificava el Reial decret 897/2017 i establia una renovació automàtica del bo en dues situacions:

1. Si ja eres beneficiari del Bo Social abans del 31 de març de 2022

 • Tens dret a percebre el Bo Social fins a la data de venciment.
 • Arribat aquell moment, comprovarem si encara compleixes els requisits i, si no pertanys al col·lectiu de família nombrosa, de manera automàtica percebràs el Bo Social durant dos anys addicionals.
 • Dos mesos abans del següent venciment del bo, t'avisarem perquè ens presentis la sol·licitud i la documentació acreditativa. Si compleixes els nous requisits (vigents a partir del 31 de març de 2022), gaudiràs del Bo Social. A partir d'aquell moment, te'l renovarem cada dos anys automàticament, sempre que compleixis els requisits.
 • En qualsevol moment podràs sol·licitar l'aplicació del Bo Social amb les noves condicions, amb renovació automàtica cada 2 anys de manera indefinida, sempre que es compleixin els requisits previstos en la normativa d'aplicació.

1. Beneficiaris del Bo Social a partir del 31 de març de 2022

 • Els beneficiaris del Bo Social que l'hagin sol·licitat a partir del 31 de març de 2022 amb les noves condicions que estableix l'RDL 6/2022, accediran a la renovació automàtica del bo al cap de dos anys (llevat de famílies nombroses).
 • Dos mesos abans del venciment, verificarem si compleixes els requisits i t'informarem en la factura següent de la data de renovació del bo (si n'ets beneficiari) o de caducitat (si no compleixes els requisits).

A quin descompte tinc dret quan sol·licito el Bo Social?

Els descomptes del Bo Social són de:

 • 25 % per a consumidors vulnerables que compleixin els requisits establerts. El descompte, en aquest cas, s'ha incrementat al 65 % fins al 30 de juny de 2024.
 • 40 % per a consumidors vulnerables severs que compleixin els requisits establerts. El descompte, en aquest cas, s'ha incrementat al 80 % fins al 30 de juny de 2024.
 • Si, a més, s'és un consumidor en risc d'exclusió social, perquè s'està sent atès pels serveis socials d'una administració autonòmica o local que paguin almenys el 50% de la factura, no s'haurà de fer front a la factura elèctrica i, en cas d'impossibilitat temporal per fer front al pagament, no es podrà interrompre el subministrament elèctric.

On puc sol·licitar o renovar el Bo Social?

Emplena el formulari i envia’ns-el juntament amb la documentació a través de qualsevol de les vies següents:

Soluciona els teus dubtes consultant-nos en el número de telèfon següent: 800 76 03 33.