Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
 • CAT
 • EN
 • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Com demanar el Bo Social si ets una família nombrosa

El Bo Social és un descompte que ofereix el Govern en la factura de llum i gas, si estàs en alguna de les situacions tipificades com a requisit per accedir-hi.

Un d'aquests requisits és disposar del títol de família nombrosa.

Qui pot sol·licitar el Bo Social d'electricitat si és família nombrosa?

Tingues en compte que, per poder sol·licitar el bo social, has de ser titular d'un contracte de llum i, a més, disposar del títol de família nombrosa.

En funció de les teves condicions particulars, podràs accedir a un descompte del 25 % al 40 % de forma habitual. Amb l'entrada en vigor de l'RDL 23/2021, de 26 d'octubre, de manera excepcional el descompte s'incrementa fins al 60 % i el 70 % respectivament fins al 31 de març del 2022.

En cas de ser un consumidor vulnerable, pots obtenir el 60 % de descompte en les factures (25 % a partir de l'1 d'abril del 2022).

D'altra banda, si et trobes en una situació especialment vulnerable i compleixes els requisits de renda establerts per a consumidors vulnerables severs, podràs descomptar-te el 70 % de la factura (40 % a partir de l'1 d'abril del 2022).

Després de molts anys congelat, l’índex de referència per a moltes ajudes i prestacions (l’IPREM) ha experimentat un lleuger increment. Això beneficia les famílies nombroses que tinguin la categoria Vulnerable Sever a causa de la seva renda: l’IPREM anual de referència queda en 7.908,6 € (llevat que s’indiqui que se n’han d’excloure les pagues extres, en aquest cas serien 6.778,8 €).

Quins són els requisits per demanar el Bo Social si ets família nombrosaG

Pel que fa al descompte base, només cal acreditar que ets família nombrosa amb el títol obtingut pel procediment habitual.

Les comunitats autònomes són les que atorguen aquest títol, de manera que, en funció de la zona on estiguis, hauràs d'anar a una administració o a una altra.

Si no saps com se sol·licita el títol de família nombrosa i compleixes els requisits per obtenir-lo, visita la pàgina general del Govern per accedir a l'òrgan responsable segons la teva comunitat.

Com se sol·licita el Bo Social quan ja tinc el títol de família nombrosa?

Quan disposes del títol de família nombrosa, l'últim pas és anar a la comercialitzadora d'últim recurs, en aquest cas Energia XXI, per iniciar el tràmit.

Ens hauràs d'aportar la còpia de la sol·licitud, que et segellarem i amb la qual farem el registre d'entrada de la teva sol·licitud. El model de sol·licitud està disponible al web del Ministeri d'Indústria.

Emplena i lliura en línia el formulari de sol·licitud del Bo Social. Per poder sol·licitar-has d'estar registrat a la teva Àrea Client d'Energia XXI.

També pots descarregar-te el formulari en aquest link i enviar-nos-el juntament amb la documentació necessària::

 • Adjuntant-la en un email adreçat a bonosocial@energiaxxi.com
 • Enviant-la per correu postal a l'Apartat de Correus nº1167, 41080 Sevilla.
 • Lliurant-la a les nostres oficines.

Hauràs de presentar la documentació que necessitem per assignar el descompte al teu contracte:

 • Sol·licitud declarativa en què indiques que compleixes els requisits legals per al Bo Social.
 • Fotocòpia del DNI del titular del punt de subministrament.
 • Fotocòpia del carnet de família nombrosa expedit per l'òrgan competent de la comunitat autònoma que correspongui.
 • Certificat d'empadronament del titular.
 • Fotocòpia de l'última factura.

I el Bo Social Tèrmic? Com hi accedeixo?

Si t'han concedit el Bo Social elèctric, també tindràs concedit el Bo Social tèrmic. Aquest bo s'aplicarà en els mesos d'hivern i rebràs l'ajuda  mitjançant un xec.

Puc mantenir el Bo Social d'electricitat de família nombrosa si perdo la condició de família nombrosa?

Beneficiar-se del Bo Social si s’incompleixen els requisits comporta una sanció bastant important, de manera que no ho hauries de fer per cap concepte.

Tan aviat com perdis la condició de família nombrosa, ho hauràs de comunicar a la teva companyia, a qui també hauràs de comunicar qualsevol canvi en les dades o en els teus ingressos, si són determinants per al teu cas.