Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
 • CAT
 • EN
 • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Com demanar el Bo Social si ets una família nombrosa

El Bo Social és un descompte que ofereix el Govern en la teva factura de llum, al qual pots accedir si compleixes els requisits socioeconòmics establerts en la normativa (Reial decret 897/2017, del 6 d'octubre).

Un d'aquests requisits és disposar del títol de família nombrosa.

Qui pot sol·licitar el Bo Social d'electricitat si és família nombrosa?

Tingues en compte que, per poder sol·licitar el Bo Social, has de ser titular d'un contracte de llum o gas al teu domicili habitual i, a més, disposar del títol de família nombrosa en vigor.

En funció de les teves condicions particulars, podràs accedir a un descompte del 25 % (consumidor vulnerable) o del 40 % (consumidor vulnerable sever) de forma habitual. Actualment i de manera extraordinària, el descompte s'incrementa fins al 65 % i el 80 % respectivament fins al 30 de juny de 2024.

Quins són els requisits per demanar el Bo Social si ets família nombrosa

Només cal que presentis una còpia del títol de família nombrosa en vigor i omplis el formulari de sol·licitud per accedir al descompte com a consumidor vulnerable.

Si compleixes els requisits per obtenir el títol de família nombrosa, pots sol·licitar-lo visitant la pàgina general del Govern per accedir a l'òrgan responsable segons la teva comunitat.

Com se sol·licita el Bo Social quan ja tinc el títol de família nombrosa?

Quan tinguis el títol de família nombrosa en vigor, l'últim pas és acudir a la comercialitzadora d'últim recurs, en aquest cas Energía XXI, per iniciar el tràmit.

Emplena i lliura en línia el formulari de sol·licitud del Bo Social. Per poder sol·licitar-has d'estar registrat a la teva Àrea Client d'Energia XXI.

Necessites recopilar aquesta documentació:

 • Fotocòpia del DNI del titular del punt de subministrament.
 • Fotocòpia del carnet de família nombrosa expedit per l'òrgan competent de la teva comunitat autònoma de residència.
 • Certificat/volant d'empadronament del titular.
 • Fotocòpia de la darrera factura.

Envia'ns el formulari emplenat i la documentació per alguna d'aquestes vies:

 • Al nostre web: per poder fer la sol·licitud t'has d'haver registrat a l'Àrea Client d'Energía XXI.
 • A través de la nostra app: disponible tant per a iOS com per a Android. Descarrega-la a
 • Enviant-la per correu electrònic a bonosocial@energiaxxi.com.
 • Enviant-la per correu postal a l'apartat de correus 1167, 41080 Sevilla.
 • Lliurant-la a les nostres oficines d'atenció.

Aquí podràs consultar l'estat de la teva sol·licitud, el resultat de la qual et comunicarem en un termini de 10 dies hàbils després d'haver-nos lliurat tota la documentació correctament.

Com renovar el meu Bo Social de família nombrosa?

Energía XXI et comunicarà en cadascuna de les factures la data de caducitat del Bo Social perquè estiguis al cas de quan cal renovar-lo.

Amb una antelació de dos mesos a la finalització del termini de caducitat, t'enviarem una comunicació recordant-te que has d'entregar-nos de nou el formulari de sol·licitud juntament amb el títol de família nombrosa en vigor.

Et comunicarem la data d'aplicació del Bo Social i la data de caducitat.

I el Bo Social Tèrmic? Com hi accedeixo?

El Bo Social tèrmic és una ajuda destinada a cobrir les despeses tèrmiques dels consumidors vulnerables. Si ets beneficiari del Bo Social elèctric el 31 de desembre, se't concedirà el Bo Social tèrmic automàticament per a l'any següent. Les comunitats autònomes són les encarregades d'abonar-lo en un únic pagament anual i la seva quantia ve determinada pel teu grau de vulnerabilitat i la zona climàtica on visquis.

Puc mantenir el Bo Social d'electricitat de família nombrosa si perdo la condició de família nombrosa?

Beneficiar-se del Bo Social si s’incompleixen els requisits comporta una sanció bastant important, de manera que no ho hauries de fer per cap concepte.

Tan aviat com perdis la condició de família nombrosa, ho hauràs de comunicar a la teva companyia, a qui també hauràs de comunicar qualsevol canvi en les dades o en els teus ingressos, si fossin determinants per accedir al Bo Social.